пʼятницю, 20 лютого 2015 р.

День героїв Небесної сотні

Сьогодні Україна вшановує героїв Небесної сотні, які загинули під час подій на Майдані 18-20 лютого 2014 року. Відповідний указ оприлюднено на сайті голови держави. День героїв Небесної сотні в Україні відзначатимуть щорічно 20 лютого.

    У кожного з цих Героїв була своя родина, друзі, якісь невідкладні справи і ... Україна... одна на всіх... Я не знаю, чи прагнув хто з них стати героєм, але ніхто не залишився байдужим, коли батьківщину вкотре розпинали на хресті історії. Всі, як один, стали на її захист, бо хотіли бачити Україну вільною. незалежною, нескореною, європейською державою. За неї, єдину, віддали своє життя.
    Схилімо в жалобі голови перед Героями, які заради торжества справедливості, не пошкодували найдорожчого - власного життя. І нехай пам'ять про загиблих згуртує живих, дасть нам силу, мудрість для побудови вільної демократичної держави попри всі негаразди. Вже не одна Небесна Сотня покинула землю і своїх рідних, але вони не вмирають доти, поки живуть у нашій пам'яті, у наших серцях, тому ми не маємо права їх забути!

 А сотню вже зустріли небеса…
Летіли легко, хоч Майдан ридав…
І з кров’ю перемішана сльоза…
А батько сина ще не відпускав…
Й заплакав Бог, побачивши загін –
Спереду – сотник, молодий, вродливий,
І юний хлопчик в касці голубій,
І вчитель літній – сивий-сивий…
І рани їхні вже не їм болять,
Жовто-блакитний стяг покрив їм тіло
Як крила ангела, злітаючи назад,
Небесна сотня в вирій полетіла…

21.02 2014, Людмила Максимлюк

Немає коментарів:

Дописати коментар